Dekorációs

08.14

09:00

Ecoprint - textilnyomatok növényekkel

Dekorációs workshop

Ezen a workshopon az egyik leglátványosabb természetes textilszínezési eljárással - az ecoprint, azaz ökonyomat technikával ismerkedhetnek meg a résztvevők, ami egy izgalmas módja egy-egy virágcsokor újrahasznosításának és megörökítésének, legyen szó egy menyasszonyi csokorról, egy virágos emlékről vagy egy jeles esemény növényeiről.

A foglalkozás során a virágkötészetben is használt virágokkal és zöldekkel, valamint szezonálisan elérhető festőnövényekkel fogunk megmintázni egy lenvászon asztali futót, és a kelmébe gőzölt növényi lenyomatokkal egy örök emléket hozunk létre. A résztvevők a nap folyamán megismerhetik a textilválasztás szempontjait, a kelmék és szövetek előkészítésének módszereit, az ecoprinthez legsikeresebben alkalmazható virágokat és leveleket, majd ezek lenyomatát gőzöljük a kelmébe.

Tanfolyam ára:

Ft/fő

Ft/fő

Válassz helyszínt:

Válassz időpontot:

Jelentkezők száma:

Oktató:

Hajgató Sára


Textilfestő iparművész

Hajgató Sára 10 éve foglalkozik természetes textilfestéssel, ősi, egzotikus és vadon termő festőnövényekkel színez meg természetes kelméket és szöveteket. Az évek során elmélyülten tanulmányozta a hagyományos textil színezési eljárásokat és hosszas kísérletezés során alakította ki bevált technológiáit. Dolgozik természetes indigóval, Magyarországon termő, hosszú múltra visszatekintő színezékekkel és egzotikus tájakról származó, különleges festőnövényekkel egyaránt. A természetes textilszínezési technikákat évek óta oktatja a Goldberger Textilipari Gyűjteményben, illetve országszerte felnőtt workshopok keretében.