Képzések

Dekorációs

Ecoprint - textilnyomatok növényekkel

Dekorációs workshop

Ezen a workshopon az egyik leglátványosabb természetes textilszínezési eljárással - az ecoprint, azaz ökonyomat technikával ismerkedhetnek meg a résztvevők, ami egy izgalmas módja egy-egy virágcsokor újrahasznosításának és megörökítésének, legyen szó egy menyasszonyi csokorról, egy virágos emlékről vagy egy jeles esemény növényeiről.

A foglalkozás során a virágkötészetben is használt virágokkal és zöldekkel, valamint szezonálisan elérhető festőnövényekkel fogunk megmintázni egy lenvászon asztali futót, és a kelmébe gőzölt növényi lenyomatokkal egy örök emléket hozunk létre. A résztvevők a nap folyamán megismerhetik a textilválasztás szempontjait, a kelmék és szövetek előkészítésének módszereit, az ecoprinthez legsikeresebben alkalmazható virágokat és leveleket, majd ezek lenyomatát gőzöljük a kelmébe.

Virágkötészet

A búcsú virágdíszei - koporsó- és urnadíszek másképp

Virágkötészeti workshop

A virágkötészeti workshopok közt ritkán találkozunk kifejezetten a temetés virágdíszeit boncolgató képzésekkel. Pedig egy szépen elkészített, a megszokottól kicsit különlegesebb készítmény méltó emlék marad az utolsó napon. Ezen a hiánypótló napon kifejezetten a koporsó- és urnadíszekkel foglalkozunk. Az alkotásokban a szezonális nyári végi virágok és termések kapják a főszerepet.